Ambulans rezaleti, canından etti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Şubat 2009 19:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uğur ÇAKMAK/SELENDİ (Manisa),

MANİSA'nın Selendi İlçesi'nde kesmek istediği ağacın üzerine devrilmesi sonucu ağır yaralanan Bayram Kara, ilçedeki tek ambulansın bakımda olması nedeniyle, hastaneye geç ulaştırılınca kan kaybından yaşamını kaybetti.

Selendi'ye bağlı Çampınar Köyü'nde yaşayan evli, iki çocuk babası 40 yaşındaki Bayram Kara, dün saat 17.30 sıralarında tarlasındaki palamut ağacını keserken, rüzgar çıktı. Rüzgarın etkisiyle ağacın üzerine devrilmesi sonucu ağır yaralanan Kara, Selendi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bacağı kopmak üzere olan Kara'ya ilk müdahale burada yapıldı. Durumu ağır olan Kara'nın Uşak Devlet Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi. Hastanenin ambulansının frenlerindeki arıza nedeniyle Uşak'ta bakımda olması nedeniyle Kula'dan ambulans istendi. Ancak yoğunluk nedeniyle Kula'dan 45 dakika beklenmesine rağmen ambulans gelmedi. Bunun üzerine Kara, özel bir otomobile bindirilerek Uşak'a gönderildi. Selendi-Kula Karayolu'nun 16'ıncı kilometresinde Kula'dan gelen ambulansa aktarılan Kara, bekleme nedeniyle aşırı kan kaybettiği için bu defa daha yakın olan Salihli Devlet Hastanesi'ne yönlendirildi. Salihli Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınmak istenen Kara, yaşamını kaybetti.

Ambulansın periyodik bakım için Uşak'a gönderildiğini bildiren Selendi Devlet Hastanesi Başhekimi Dahiliye Uzmanı Dr. Nebile Üstüngel, ?Hastanemizde başka nakil ve acil servis aracı olmadığından en yakın ilçe olan Kula Devlet Hastanesi acil servisi aracı burada da görevliydi. Ancak Kula'da başka bir hasta olması ambulansın geç gelmesine neden oldu. Sorunumuzu defalarca Manisa Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı'na ilettik ama sonuç alamadık. Manisa'nın en son ilçesi olmamız ve ana yola uzaklığımız nedeniyle burada kesinlikle en az 2 adet hasta nakil aracımızın olması gerekiyor? dedi. Dr. Üstüngel, olayda hastane ve personelin kusuru olmadığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber